ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

banner image
 
Ιδιότητες λεβάντας
Tranoland | Αρωματικά - Φαρμακευτικά Φυτά & Αιθέρια Έλαια


Τα αιθέρια έλαια που εκχυλίζονται από τα άνθη της λεβάντας είναι πολύ γνωστά σε όλο τον κόσμο. Το υπέροχο και αγαπημένο άρωμα ποικίλλει ανάλογα με το είδος και την ποικιλία. Η λεβάντα και το αιθέριο έλαιο της χρησιμοποιούνται στην κηποτεχνία, την αρωματοποιία, τη σαπωνοποιία, την παρασκευή καλλυντικών και τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως με πολλαπλές χρήσεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Προτιμάτε ιδιαίτερα γιατί έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνει τα τσιμπήματα από έντομα και τα εγκαύματα ενώ δρα και ως καταπραϋντικό ερεθισμών του δέρματος.

Χρησιμοποιείται επίσης, στην αρωματοθεραπεία προσφέροντας σωματική και πνευματική χαλάρωση και ηρεμία ενώ συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση του άγχους, της νευρικότητας και της υπερκινητικότητας.

 


 

 
Αρωματίζει τα ρούχα σε ντουλάπες, συρτάρια και προστατεύει τα μάλλινα από το σκόρο. Εγκεκριμένη είναι επίσης η χρήση του ως προσθετικού για το μπάνιο απομακρύνοντας το αίσθημα της κούρασης.

Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το έλαιο της λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ήπιο υπνωτικό, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο του πραγματικού ύπνου κατά μέσο όρο 69 λεπτών. Ταυτόχρονα βελτιώνει και την ποιότητα του ύπνου, ώστε ξυπνώντας ο οργανισμός να νιώθει αληθινά ξεκούραστος.
 
Ιδιότητες
  Αντιπυρετικό
  Αναλγητικό
  Αγχολυτικό
  Αντισηπτικό
  Ηρεμιστικό
  Εντομοαπωθητικό
  Επουλωτικό πληγών
  Αναπλαστικό
 
Τέλος, τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να εκτίθενται στο φως του ήλιου, καθώς αυτό επιταχύνει δραματικά την οξείδωση τους.